Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviesverlening voor BI & analytics

Ons expertisedomein Business Insights & Analytics werkt nauw samen met Controlling & performance management, beide gericht op het creëren van cruciale zakelijke inzichten voor de aanpassing van bedrijfsactiviteiten en plannen. Tijdens een BI & analytics project begeleiden we jou en je organisatie bij het genereren van heldere inzichten en integreren deze in rapportagetools. Controlling & performance management gaat een stap verder door deze cijfers te interpreteren en advies te geven op basis van beschikbare gegevens uit de tools. Samen vormen ze een essentiële tandem voor zakelijk succes. 

  • Analyse van business drivers
  • Identificatie van essentiële rapporten
  • Evaluatie van beschikbare data
  • Advies over ontbrekende data-componenten
  • Ontwikkeling en finetuning van rapport-blauwdruk

De taken van onze experts

Onze aanpak begint met een grondige analyse van de business drivers om de essentiële rapporten te identificeren en te adviseren over ontbrekende data-componenten. We ontwikkelen vervolgens concrete rapporten op basis van feedback, die frequent opgevraagd kunnen worden door belanghebbenden, met flexibiliteit in analysecriteria zoals klant, product, machine of kostenplaats.

Wij geloven sterk in het creëren van business inzichten en het toepassen van onze expertise om jouw bedrijf optimaal te ondersteunen. Ons team van controllers beschikt over diepgaande kennis op zowel inhoudelijk als technisch gebied en past de meest geschikte technieken toe in data-modelling, rapportering en controlling. We presenteren deze informatie in aantrekkelijke visualisaties en rapporten, en zorgen ervoor dat jouw organisatie de best mogelijke puzzel legt met de beschikbare puzzelstukken.

Onze tools

Bij Finvision maken we gebruik van verschillende tools voor modellering, rapportering en dashboarding

  • Power BI en breder Microsoft Power platform 
  • Python voor complexe analyses en ontwikkelingen inclusief AI
  • IBM Planning Analytics

Uw aanspreekpunt voor BI & analytics

Mijn passies kan je vinden binnen IFRS, consolidatie, rapportering, controlling, BI & analytics en AI.  Samen met mijn verschillende teams binnen IFRS & consolidatie, Controlling & performance management en BI & analytics helpen we bedrijven en klanten inzicht en ondersteuning te geven in alle uitdagingen binnen deze domeinen.  We geloven dat klanten hun processen en wij onze dienstverlening efficiënter en effectiever kunnen maken door tools & software te integreren. Zelf ben ik ook heel trots op onze samenwerkingen met IBM, Amana en LucaNet en ons  Finvision Cloud Platform welke we hebben ontwikkeld waar we met klanten samen werken en robuuste en innovatieve softwareoplossingen beschikbaar stellen.  Ik ben eveneens nog een actief bedrijfsrevisor, de activiteit welke me gevormd heeft tot vandaag.  Ten slotte, ik geloof ook in AI en ben graag een voorloper binnen Finvision zodat onze organisatie en dienstverlening AI begint te omarmen, te integreren en toe te passen. 

Sam Verfaillie, expert BI & analytics

Meer weten over BI & analytics?

Contacteer Sam Verfaillie,
onze expert in BI & analytics