Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviesverlening voor Externe audit

Onze auditafdeling staat klaar om bedrijfsaspecten te analyseren en verbeteringen te bieden, met bekwame experts die waardevolle inzichten en aanbevelingen verschaffen. Bovendien vervullen we de rol van commissaris in externe auditopdrachten, wat bijdraagt aan financiële transparantie en het vertrouwen van stakeholders versterkt. Audits onthullen ook fraude en operationele risico’s, wat bijdraagt aan een grondig begrip van de bedrijfsvoering. 

  • Sterke analytische vaardigheden
  • Kennis van wet- en regelgeving
  • Effectieve communicatie
  • Technologische bekwaamheid
  • Teamgericht en ethisch handelen

De taken van onze experts

Onze experts voeren een breed scala aan auditwerkzaamheden uit, met als doel een diepgaand begrip van de werking van jouw organisatie te verschaffen. Dit omvat gedetailleerde analyses van financiële overzichten, bedrijfsprocessen en interne controlesystemen. Onze focus ligt op het identificeren van inefficiënties en tekortkomingen in de bedrijfsprocessen, en we stellen verbeteringen voor. Daarnaast richten onze experts zich op het opsporen van potentiële risico’s die jouw organisatie kunnen schaden, en ze bieden oplossingen om kwetsbaarheden snel aan te pakken. 

Naast het analytische aspect zijn onze auditexperts ook in staat om samen met jou uitdagende doelstellingen te formuleren, met een vooruitstrevende benadering en aandacht voor haalbaarheid. Bovendien hechten we veel waarde aan ethische normen en regelgeving binnen de auditpraktijk, en we begeleiden jouw organisatie naar duurzaamheid en verantwoordelijkheid, waarmee we een bijdrage leveren aan een betere maatschappij.  

Onze tools

Voor een efficiënte samenwerking gebruiken we CaseWare cloud. Dit is een tool waarbinnen modules zijn opgenomen waarbij op een collaboratieve wijze met jou wordt samengewerkt. Dit zorgt ervoor dat er niet constant mails heen en weer gestuurd moeten worden.

Daarnaast gebruiken we ook Datasnipper. Via deze tool voeren we audit werkzaamheden uit op een heel efficiënte manier. De tool zal transacties linken met de onderliggende documentatie en versnelt het proces. 

  • CaseWare cloud 
  • Datasnipper

Uw aanspreekpunt voor Externe Audit

Mijn professionele reis begon met een passie voor auditing. Vanaf de vroegste dagen van mijn carrière was ik al gefascineerd door dit vak. Op de universiteit werd mijn nieuwsgierigheid gewekt door het idee dat auditing een diepgaand inzicht biedt in bedrijven, en dat blijft tot op de dag van vandaag zo. Het voelt als een voortdurende opendeurdag naar de bedrijfswereld, waar elke week en elke dag iets nieuws te ontdekken valt. 

Mijn taken variëren voortdurend. Op de ene dag heb ik contact met een cliënt-onderneming waarvoor we als commissaris zijn aangesteld, op een andere dag stellen we gedetailleerde verslagen op over specifieke transacties. Op weer andere dagen komt het auditteam samen om bevindingen te bespreken en aanbevelingen te formuleren voor de cliënt. 

Het afwisselend karakter en het feit dat er wordt gewerkt naar deadlines samen met de cliënt maakt het geheel uitdagend. Het vereist doorzettingsvermogen, communicatie en vooral luisteren naar de cliënten. Het woord ‘audit’ stamt af van het Latijnse woord “audire”, wat “luisteren” betekent. Dit weerspiegelt de kern van ons werk: nauwkeurig luisteren naar de behoeften van onze cliënten. 

Tegelijkertijd moeten we altijd onafhankelijk blijven. Dit is cruciaal omdat niet alleen aandeelhouders, maar alle belanghebbenden profiteren van gecontroleerde en beoordeelde financiële cijfers die bedrijven presenteren. Het opbouwen van een relatie met onze cliënten is essentieel, maar we doen dit altijd met behoud van volledige onafhankelijkheid. 

In de wereld van auditing is elke dag een nieuwe uitdaging, en ik nodig je graag uit om meer te ontdekken over mijn ervaring en toewijding op deze website. 

Karel Nijs, expert Externe Audit

Collega’s aan het woord over hun carrièrepad

Externe audit – Gitte Adams


 

Meer weten over Externe Audit?

Contacteer Karel Nijs,
onze expert in Externe Audit