Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviesverlening voor Transaction Advisory Services

Binnen TAS begeleiden we investeerders, ondernemers en financierders met als doel hen in staat te stellen een geïnformeerde investerings- of financieringsbeslissing te nemen. We komen tussen in het kader van overnames, fusies, herstructureringen, overdrachten en financieringsbeslissingen, waarbij zoveel mogelijk inzicht geboden wordt in de financiële prestaties, de risico’s en business drivers van een bedrijf. Dit doen we zowel op basis van analyse van historische als van toekomstgerichte informatie. Onze experts bieden advies op het vlak van waarderingen en due diligence support. Op deze manier versterken we je onderhandelingspositie en krijg je een beter beeld van de target. 

  • Waarderingen
  • Buyer support bij acquisitie due diligence
  • Vendor due diligence
  • Vendor assistance support

De taken van onze experts

Bij Finvision bieden we professionele waarderingen voor strategische beslissingen zoals bedrijfsverkoop, overnames en herstructureringen. We helpen bij het bepalen van de waarde van je bedrijven en je intangible assets. Onze diensten omvatten ook buyer support voor acquisitie due diligence, waarbij we je  ondersteunen bij het identificeren van bedrijfsrisico’s en financiële en fiscale kwesties. Daarnaast voeren we fiscale due diligence uit en adviseren we bij bankfinanciering. Hierdoor kan jij je  richten op cruciale aspecten van je transacties. 

We bieden ook vendor due diligence en vendor assistance support, waarbij we de financiële cijfers van jouw bedrijf analyseren, zodat investeerders en kredietverstrekkers duidelijk inzicht krijgen in de financiële gezondheid en trends. Dit helpt bij het identificeren van risico’s en kansen. Onze rapporten bieden een onafhankelijk beeld van de onderneming en omvatten fiscale aspecten in een tax factbook, waardoor problemen kunnen worden aangepakt en tijd bespaard wordt. Dit zorgt voor een gelijke basis voor onderhandelingen en voorkomt verrassingen tijdens de due diligence-fase, wat de efficiëntie van het proces ten goede komt. 

Onze tools

Binnen Finvision doen  we voor de waarderingen beroep op onafhankelijk externe databanken. Hierbij hebben we toegang tot zowel de waarderingen van genoteerde bedrijven en inzake gehanteerde multiples bij vergelijkbare transacties als inzake benchmarks voor royalty rates. Die royalty rates zijn van toepassing op onder andere merken en technologie. 

Binnen onze due diligence werken we zowel met data-analyse als BI software om ontvangen gegevens te verwerken en met onafhankelijke databanken om KPI’s te benchmarken. Daarnaast werken we robuuste financiële databoeken in Excel uit en rapporteringen in overzichtelijke PowerPoint-rapporten. 

Uw aanspreekpunt voor Transaction Advisory Services

Ik ben sinds 2013 vennoot bij Finvision en heb ruime ervaring in financiële dienstverlening. Voordat ik me toelegde op transacties, werkte ik als auditor bij toonaangevende bedrijven zoals Arthur Andersen en Grant Thornton. Ik ben ook erkend bedrijfsrevisor sinds 2002 en heb mijn academische achtergrond versterkt met een postgraduaat in fiscale wetenschappen en expertise in Valuations & Corporate Finance. Sinds 2008 heb ik me gericht op transactions support diensten, eerst bij Grant Thornton en later bij Finvision. Met meer dan 15 jaar ervaring in due diligence en waarderingen, speel ik een essentiële rol in meer dan 100 deals per jaar, voornamelijk als buyer-side adviseur. Mijn missie is om klanten te begeleiden bij weloverwogen investeringsbeslissingen, met een persoonlijke en betrokken aanpak, waarbij ik streef naar voorstellen die als fair en goed onderbouwd ervaren worden door alle betrokken partijen in een transactie. 

Christophe De Paepe, expert Transaction Advisory Services

Collega’s aan het woord over hun carrièrepad

Transaction Advisory Services – Michiel Blauwblomme

Meer weten over Transaction Advisory Services?

Contacteer Christophe De Paepe,
onze expert in Transaction Advisory Services