Overslaan en naar de inhoud gaan

“Is dat zo?” Misvattingen over outsourcing ontkracht

Wegen de voordelen van outsourcing wel op tegen de kosten? Is een interne oplossing niet veel makkelijker en efficiënter? En vind ik wel het specifieke profiel dat ik nodig heb? 

Het is perfect mogelijk dat je met allerlei vragen of twijfels zit over de meerwaarde van outsourcing. Daarom bundelen we hier de meest voorkomende misvattingen en leggen we in een korte video helder uit waarom ze niet kloppen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief om toegang te krijgen tot dit artikel

1. “Een finance consultant kan enkel helpen met uitvoerende taken.”  

Consultants kunnen je bedrijf op veel meer manieren ondersteunen dan met louter uitvoerende taken. Consultants van Finvision kunnen voor diverse functies ingezet worden, in uiteenlopende soorten bedrijven en sectoren. 

Meer weten over onze profielen?

2. “Een consultant op outsourcingbasis is geen specialist, maar een allround profiel.”  

We koppelen bedrijven aan uiteenlopende consultants met een brede kennis van de finance wereld, geruggesteund door een uitgebreid netwerk aan Finvision-experten. 

Al onze specialisaties leren kennen?

3. “Outsourcing is niets voor mij want ik zoek een vaste medewerker, geen tijdelijke oplossing.”

Een consultant kan ook op lange termijn een ideale oplossing zijn. Onze mensen staan klaar om bij te springen waar, wanneer en zolang het voor jouw organisatie nodig is. 

Vind de ideale oplossing voor jouw team.

4. “Een finance consultant heeft een lange inwerktijd nodig. Ik heb geen tijd om een consultant te onboarden.” 

We bieden een snelle en efficiënte oplossing: iemand met de ervaring, kennis en juiste ingesteldheid om zich meteen in te werken. Met interne opleidingen zorgen we er zelf voor dat onze consultant meteen van waarde is voor jouw team. 

Zo garanderen we dat onze consultants snel inzetbaar zijn.

5. “Een finance consultant inschakelen kan alleen fulltime, niet op deeltijdse basis.”

 Flexibiliteit is een van de grootste voordelen van consultancy en bovendien bepaalt de klant in welke mate de versterking nodig is. Een finance consultant kan dus zeker ook op deeltijdse basis werken. 

Voltijds of deeltijds: alles is mogelijk.

6. “Een consultant inschakelen kost me veel geld.” 

Investeren in een consultant is kiezen voor efficiëntie: de extra medewerker ondersteunt je zolang het nodig is. Enkel de gepresteerde uren worden aangerekend.

Waarom is een consultant de investering waard?

7. “Mijn finance afdeling is voltallig, ik heb dus totaal geen nood aan outsourcing.” 

Een medewerker die onverwacht uitvalt, is onmogelijk te voorzien en je weet nooit wanneer er plots een tijdelijke vervanging of extra hulp nodig is. Een consultant vangt die situaties snel en toch professioneel voor je op. 

Outsourcing is dé oplossing bij onverwachte problemen.

8. “Op een finance consultant kan ik niet evenveel rekenen als op een vaste medewerker.” 

 Consultants van Finvision zijn even bedreven en geëngageerd als jouw eigen, vaste finance medewerkers. Ze zetten zich voor 100% in en zien het als hun missie om een project pas over te dragen wanneer alles helemaal afgerond is.

Een consultant is minstens even geëngageerd als een vast teamlid.

9. “Optimaliseren binnen de finance afdeling, dat kan ik perfect op eigen houtje.” 

 Misschien heeft je vaste finance team niet de tijd of ruimte om vol op optimalisaties te focussen, waardoor het te traag gebeurt. De expertise van een financiële consultant kan dit proces versnellen.  

Een consultant kan van goudwaarde zijn voor optimalisaties.

10. “Als CFO heb ik zelf voldoende tijd en ruimte om innovatie en AI te introduceren.”

 Innovatie is iets waar een consultant het verschil kan maken. De kennis en ervaring die een consultant meebrengt, kan innovatie binnen jouw bedrijf een boost geven. Zaken als automatisering en de introductie van AI maken deel uit van onze diensten. 

Outsourcing is een ideale oplossing om innovatie te stimuleren.

Wil je graag meer weten over onze aanpak?