Overslaan en naar de inhoud gaan

Adviesverlening voor Accountancy & tax

Van vragen over huurovereenkomsten en statutenwijzigingen tot het uittekenen van de juridische en fiscale structuur op maat van jouw bedrijf. Niets is onze fiscale en juridische experts te veel gevraagd of klinkt ons vreemd in de oren. We pakken de zaken pragmatisch aan zonder ze nodeloos te compliceren. En we snappen dat het fiscale en juridische aspect vaak voor stress zorgt. Laat het dus gerust over aan één van onze professionals. Zij zorgen ervoor dat jouw bedrijf tegen een stootje kan. 

 • Boekhouding van a tot z
 • Begeleiding bij fusies en overnames
 • Ondersteuning bij oprichtingen of statutenwijzigingen
 • Opmaak van contracten of geven van juridisch advies
 • Geven van fiscaal advies, BTW compliance of estate planning
 • Persoonlijk advies op maat van jouw onderneming
 • Ondersteuning bij juridische herstructurering en vereenvoudiging van groepen
 • Ondersteuning bij successieplanning & Btw-quickscan
 • Financiële rapporteringen met inzichten over jouw onderneming

De taken van onze experts

Wij beschikken over de nodige generalisten om je  volledige boekhouding van a tot z te verzorgen en over specialisten om fiscale, BTW, juridische of andere adviezen op maat aan te leveren.

Onze generalisten of accountants zijn je vaste gesprekspartner. Ze coachen je doorheen de huidige en toekomstige cijfers van je organisatie. Daarbij doen ze geregeld beroep op ons Tax team. Bij de voorbereiding van de jaarafsluiting bijvoorbeeld. Of bij de opmaak van belastingaangiftes of andere tax-adviezen. Ons Tax team is eveneens gespecialiseerd in due diligence opdrachten, het uitvoeren van een BTW compliance (via een BTW Quick-Scan) en het geven van advies bij Estate planning. Tot slot staat ons Legal team ter beschikking voor ondersteuning bij de opmaak van statuten, wettelijke verslagen en contracten, maar ook estate planning.

Onze tools

Bij Finvision streven we naar een maximale digitalisering van het accounting- en rapporteringproces. Daarvoor werken we met diverse tools. Maar wij houden onze ogen en oren altijd open om nieuwigheden in de markt op te sporen en te kennen met het oog op een nog diepgaandere digitalisering van het proces. Zo  ontzorgen we onze generalisten met het routinewerk zodat zij zich, als coach, kunnen focussen op je organisatie en jou. Samen met jou  werken we altijd eerst  een samenwerkingsovereenkomst uit op maat van jouw onderneming. 

 • Exact Online om je boekhouding te voeren, maar we gebruiken ook andere pakketen zoals Adsolut, Odoo... We bepalen samen welk pakket voor jou het best is. 
 • Silverfin als digitale afsluittool voor de jaarafsluiting.
 • Microsoft Power BI gebruiken we voor een financiële rapportering op maat van jouw onderneming. 
 • Wolters Kluwer software is de tool die we gebruiken bij de voorbereiding van je personenbelasting, successieplanning (Phineq) of andere toepassingen. 

Uw aanspreekpunt voor Accountancy & Tax

Mijn rijke loopbaan heb ik ervaren in accountancy, interne en externe audit, transactions, tax, controlling en outsourcing. Mijn passie voor cijfers maakte van mij uiteindelijk een generalist die graag de bedrijfscoach of rechterhand is van de onderneming en/of ondernemer. Hierbij schakel ik de nodige specialisten in waar nodig. Als generalistische accountant kan ik perfect de rol van bedrijfscoach op mij nemen en dit door de ruime kennis en ervaring waarvan ik heb kunnen proeven binnen al de financiële domeinen waarin ik actief was.

Ik doe dagelijks mijn job met de nodige passie en doorzettingsvermogen en kan stellen dat ik een droomjob uitoefen. Als Service Line verantwoordelijke accountancy kan ik samen met het team de strategie en visie van deze service line uitzetten. Ik hanteer hierbij een coachende stijl waarbij inspiratie, betrokkenheid en een transparante cultuur centraal staan.

Jurgen Jackers, expert Accountancy & Tax

Collega’s aan het woord over hun carrièrepad

Accountancy (adviesverlening) – Maarten Moons

Meer weten over Accountancy & Tax?

Contacteer Jurgen Jackers,
onze expert in Accountancy & tax.