Finvision fin talent icon neg

Externe audit:
een kritische en objectieve blik op uw zaken

Een verslag of opinie afleveren is één zaak, maar met u proactief meedenken en de toegevoegde waarde bieden die voor u belangrijk is. Dat is waar we voor gaan. Belgische onderneming of deel van een internationaal concern? Bij Finvision zit u altijd goed.

Ga voor een onafhankelijke beoordeling met een externe audit

U baant zich elke dag een weg door een pak interne bedrijfsinformatie. Maar bent u op zoek naar nieuwe inzichten over uw onderneming? Dan zorgt een externe audit voor frisse ideëen. Op zoek naar een bedrijfsrevisor voor uw externe audit? Finvision neemt de rol van commissaris bij uw onderneming op en analyseert, verifieert en attesteert uw financiële cijfers. Belgische onderneming of deel van een internationaal concern? Bij Finvision zit u altijd goed.

Meerwaarde voor uw onderneming

Doet u een beroep op een Finvision-bedrijfsrevisor? Dan rekent u op een vertrouwenspersoon die uw onderneming toegevoegde waarde biedt. Dat doet hij door:

  • te focussen op risico’s
  • actief met u mee te denken en oplossingen aan te reiken
  • u met al zijn expertise nieuwe bedrijfsinzichten te schenken
  • duidelijk en tijdig te communiceren
  • te vernieuwen met data- en process mining-technieken

Alleen zo gaat uw onderneming vooruit en biedt een externe auditor u en uw organisatie meerwaarde.
Fusie, splitsing of omvorming van uw vennootschapsvorm in het vooruitzicht? Ook dan staat de Finvision-bedrijfsrevisor u bij met raad en daad.

Gerealiseerde meerwaarde vrijwaren

Elke onderneming komt vroeg of laat in aanraking met fraude en het riskeert uw toekomst te hypothekeren. Daarom hebben wij ook gespecialiseerde forensische auditoren om uw meerwaarde veilig te stellen. Zij brengen uw frauderisico’s in kaart en gaan ze vervolgens beperken en verzekeren. In nauw overleg met uw andere adviseurs.

Zij vertrekken vanuit een algemene insteek dat ethisch en duurzaam ondernemen loont. Het is de beste garantie dat uw onderneming een zelflerende organisatie wordt die compliant (wettelijk) handelt. Tegelijk focussen zij op meer specifieke topics zoals witwas- en corruptiepreventie, klokkenluidersregelingen en meldpunten voor strafbaar of onbehoorlijk gedrag en screening van de partijen met wie u in zee gaat.

Daarnaast voeren ze ook gerichte onderzoeken naar (interne) fraude. Ze vrijwaren de authenticiteit van (digitaal) bewijs, analyseren, rapporteren en staan bij in juridische procedures wanneer nodig. Rekening houdend met verschillende fraude-perspectieven (slachtoffer én verdachte) en met de bedoeling uw schade maximaal te recupereren.

Op zoek naar een constructieve
auditor met een gezonde
kritische blik?

Neem contact met ons op

Uw aanspreekpunten voor externe audit

Dieter Engelen
Dieter Engelen
Expert in IFRS, consolidation, accountancy & audit
Jurgen Jackers
Jurgen Jackers
Expert in accountancy, audit & tax
Sam Verfaillie
Sam Verfaillie
Expert in IFRS, consolidation, audit & data and process analysis
Christophe De Paepe
Christophe De Paepe
Expert in transaction guidance, valuations & assurance
Geert Van Hemelryck
Geert Van Hemelryck
Expert in accountancy, audit & tax
Karel Nijs
Karel Nijs
Expert in externe audit & assurance