Finvision fin overzicht icon neg

Creditmanagement:

Elke onderneming vaart wel bij een professioneel en permanent creditmanagement. Alleen ontbreekt het vaak aan tijd, mensen of knowhow. Dan is Finvision uw partner.

Onze experts zetten hun ervaring in om uw onderneming tijdelijk of permanentte ondersteunen. Onze focuspunten? Uw werkkapitaal optimaliseren, uw risico’s verminderen en werken aan een solide debiteurenrapportering. Finvision selecteert de senior expert die het beste beantwoordt aan uw bedrijfsstructuur en -cultuur. Uw creditmanager subsidiëren met de kmo-portefeuille? Vraag ernaar!

Analyseren, beheren en communiceren

Benieuwd hoe Finvision uw creditmanagement stuurt? Ontdek onze aanpak in vier stappen:

 1 Uw klantenportfolio analyseren

We nemen uw volledige klantenbestand onder de loep om zo een realistische situatieschets te krijgen, maken de nodige klantensegmenteringen en -profielen aan, en bepalen de beste strategie voor elke klantendoelgroep.

 2 Uw debiteurenbeleid uitbouwen

Een goed werkende debiteurenpolicy is een must have voor uw onderneming. We stellen een beleidsplan op met aandacht voor bevoegdheden en verantwoordelijkheden. En we gieten afspraken in procedures voor krediet, inningen, facturatie en betwisting. Dankzij onze debiteurentool met dashboard behoudt u snel en efficiënt het overzicht.

 3 Uw klanten professioneel benaderen

Uw Finvision-creditmanager spreekt uw klanten aan op de juiste toon: correct maar consequent. Die vlotte communicatie bevoordeelt de relatie met uw klant, ook bij betalingsmoeilijkheden.

 4 Uw organisatie doen evolueren

Dankzij doorgedreven data-analyse krijgt u een helder inzicht in het betaalgedrag van uw klantenbestand. Die gedetailleerde informatie ondersteunt op haar beurt de beslissingsprocessen binnen sales, marketing en logistiek.

Uw extra Finvision-troeven

Processen verbeteren

Geen efficiënte bedrijfsvoering zonder vlot functionerende processen. Finvision analyseert, adviseert en verbetert waar nodig. Zo brengen we uw interne werking samen naar een nog hoger niveau.

Juiste tools selecteren en doen werken

U bent maar zo goed als uw interne bedrijfstools. Investeren in creditmanagementsystemen die uw werking verbeteren, loont. Finvision luistert naar uw behoeften, biedt de juiste masterdatamanagementtools aan en stelt ze op punt voor uw onderneming.

Extra mankracht leveren

Zijn een of meer medewerkers onbeschikbaar door onvoorziene omstandigheden? Schakel Finvision in. Wij sturen de meest geschikte creditmanager, creditanalist, creditcontroller, creditcollector of projectmanager uw richting uit. Zo biedt u uw klanten altijd de service waarop ze recht hebben.

Kmo-debiteuren beheren via Shared Service Center

Finvision staat in voor het debiteurenbeheer van uw kmo. Dankzij ons Shared Service Center blijft u via ons onlineplatform permanent op de hoogte van de laatste stand van zaken. U volgt, Finvision voert uit.

Op zoek naar een senior
creditmanager om uw
bedrijf te ondersteunen?

Laat het ons weten

Uw aanspreekpunt voor creditmanagement

Dirk Blanpain
Dirk Blanpain
Expert in controlling, creditmanagement & outsourcing