Overslaan en naar de inhoud gaan

De belangrijkste finance trends van het moment

Welke trends hebben momenteel de grootste impact op finance afdelingen? Wat zijn de ontwikkelingen die je als bedrijf zeker niet mag missen en welke innovaties zullen de komende jaren hun stempel drukken op jouw financiële afdeling? In deze gratis whitepaper laten we vijf toonaangevende experts aan het woord. Ze schetsen een duidelijk beeld van de transformatie die momenteel aan de gang is binnen de financiële sector. 

Van AI tot ESG

Technologische innovatie is nu al niet meer weg te denken uit de financiële afdeling. De grote vraag is dan ook in welke mate artificiële intelligentie het werk zal overnemen. En wat betekent die evolutie voor de rol van finance medewerkers – moeten zij zichzelf helemaal heruitvinden? Verder gaan we na hoe de war for talent en de steeds sterkere focus op duurzaamheid wegen op de financiële sector.

 • “Door automatisering en de opmars van AI verwachten klanten nu meer analytische skills van finance medewerkers. De grote vraag is nu: hoe begrijp ik mijn resultaten?” 

  Dieter Engelen, CEO & partner Finvision

   

 • “Automatisering werkt pas optimaal als er begrip is bij de mensen die ermee te maken krijgen. In change management schuilt een enorme uitdaging." 

  Jeroen Vandebroek, Finance Manager STG Group

   

 • “De economische situatie verplicht ons om meer te doen met minder. Efficiëntie is belangrijker dan ooit, dat zien we in alles.” 

  Peter Van Den Broecke, Director Finance and Accounting Daikin Europe

   

 • “Naast de steeds strengere ESG-targets moeten we ook rekening houden met onze klanten, die helemaal anders naar duurzaamheid kijken dan vroeger.” 

  Jeroen Mouton, ex-CFO Kinepolis Group

   

 • “De vijver waarin we vissen is ontzettend klein geworden. Om talent te overtuigen kiezen we ervoor mensen inspraak te geven, betrokkenheid te creëren en te tonen dat ze een grote impact kunnen hebben ” 

  Kathleen Delporte, CFO & partner Finvision

   

Wil je deze gratis whitepaper in je mailbox? Download dan hier de pdf.